vineri, 11 mai 2012

Rezumat - 10 mai 2012

Ziua de 10 mai 2012 a culminat cu prezentarea pe care am avut-o la Direcția Județeană de Sport și Tineret, mai exact, la Centrul de Tineret.  Activitatea a început la ora 16:30 și au participat reprezentanți ai liceelor vrâncene, ai ONG-uri, dar și de la instituții publice.

Echipa MVM a prezentat concursul „Europa mai aproape de CNE”, proiectul pe care îl implementează în cadrul aceste competiții. De asemenea, a fost ținută o prezentare în legătură cu valorile europene.

Anamaria Cătănoiu, președintele Asociației Potpourri, a prezentat instrumentele utile cu privire la mobilitatea pe plan european.

   
La a doua întâlnire de diseminare a informaţiei europene a Asociaţiei Potpourri tinerii au fost publicul ţintă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor au aflat informaţii şi despre proiectul „Europa mai aproape de CNE” al Colegiului Naţional “Unirea” Focşani de la Mădălin Blidaru, membru în echipa de proiect.
Cei aproximativ 20 de participanţi au fost elevi, toţi reprezentanţi ai Consiliul Judeţean al Elevilor din diverse licee
- elevi de la Colegiul Naţional “Unirea” Focşani, Colegiul Naţional „Al.I.Cuza” Focşani, Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focşani, Liceul de Artă “Gh. Tattarescu” Focşani, Liceul Pegagogic „Spiru Haret” Focşani, Liceul Teoretic “D. Zamfirescu” Odobeşti, Liceul cu Program Sportiv Focşani, Grup Şcolar G.G. Longinescu.
-din partea instituţiilor publice – Direcţia de Tineret şi Sport Vrancea, Direcţia Generală de Protecţie a Copilului Vrancea şi din partea ONG – Asoc. Rom pentru Rom Panciu

diseminare potpourri
 
În prima parte a întâlnirii care a durat 2 ore, împreună cu Mădălin Blidaru, reprezentant CJE, care a prezentat două power point despre proiectul „Europa mai aproape de CNE” al Colegiului Naţional “Unirea” şi „Valorile europene” şi blogul proiectului, am incitat elevii la discuţii despre posibile soluţii de îmbunătăţire a sistemului de învăţământ românesc şi gradul de respectare a valorilor europene în general în România.
De data aceasta tehnica modernă a funcţionat şi am putut accesa site-ul sursă şi resursă al Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale cu toate faliile de finanţare (Grundtvig, Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci,etc.) pe care le-am explicat, în special programul Grundtvig prin care am eu participat la Atelier şi la Mobilitatea de formare individuală dând exemplu experienţa mea din Malta şi Sicilia.
Mădălin Blidaru, CJE 
Am intrat pe  linkurile – programul Tineret în acţiune, Eurodesk, Europass, Erasmus, necesare pentru tineri dar şi adulţi, în vederea accesării burselor de mobilitate individuală, de studii, documente şi instrumente europene de lucru Europass:  CV Europass, paşaportul lingvistic, Mobilitate europass, echivalări de diplome de studiu, cardurile pentru tineri şi studenţi – Euro 26 şi Youthpass.
Am stabilit de comun acord şi data şi ora următoarei întâlniri de diseminare care va fi un workshop care să pună în practică tot ce am discutat la aceste întâlniri: lucru pe instrumente europene şi aplicaţii: sâmbătă, pe 2 iunie, ora 10.00, tot la Direcţia de Tineret. Dacă intervin modificări, o sa anunţ pe blogosfera vrânceană şi pe site data reprogramată. (preluat de pe site-ul Asociației Potpourri)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu