joi, 10 mai 2012

De Ziua Europei, făcut-am teatru forum

Chiar dacă ploaia ne-a dat peste cap planurile de a ține reprezentația în curtea liceului, ne-am mobilizat și am reușit să atragem atenția asupra unor probleme ale sistemului românesc de învățământ, fără să amânăm.


În jur de 40 de elevi ai Colegiului Național „Unirea”, din clase diferite, au participat la reprezentația unei scenete teatru forum, concepută special pentru evidențierea unor probleme din sistemul de învățământ românesc, probleme de a căror rezolvare putem vorbi doar atunci când valorile europene sunt respectate.


Spectatorii s-au implicat activ în găsirea răspunsurilor la probleme existente, recunoscând chiar că situația prezentată este una reală. Cu ajutorul unor voluntari dornici de a învăța tehnicile teatrului forum, după câteva repetiții, am reușit, cu succes, să avem reprezentația.


Sceneta a pus accentul pe violența în sistemul educațional, pe corupție, pe lipsa unei educației adecvate, toate acestea fiind consecințe ale nerespectării unor valori. Spectatorii au identificat soluțiile și au luat locul personajelor, mai puțin opresorului, pentru rezolvarea conflictului. Cu această ocazie, participanții au putut intra în contact cu conceptul de teatru forum.






Mulțumim tuturor participanților!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu